Ibuprofen je povezan s problemima Muške plodnosti

Uzimajući najčešći analgetik ibuprofen je bio povezan u malom studiju, uz uvjet da se utječe na problem muške plodnosti.Ibuprofen je povezan s problemima Muške plodnosti

Muška plodnost opada širom svijeta, a znanstvenici su željeli vidjeti, ako ibuprofen mogu u tome pomoći.

Ibuprofen

Ibuprofen je non-steroidal anti-upalne lijekove koji se prodaju bez recepta, za kratkoročni tretman boli, upale, ozljede, i groznica. Profesionalci zdravstvene zaštite se može preporučiti korištenje u dugoj vožnji.

Kao što je poznato, povećava rizik od srčanog i moždanog udara, ako ste uzimajući ga redovito u visokim dozama za dugo vremena.

Već je povezana s problemima plodnosti kod žena koje uzimaju lijek.

Znakovi javne površine uključuju ibuprofen Advil i Motrin.

Malo istraživanjeMalo istraživanje

Danski i za učenje francuskog pogledao 31 atletike među muškarcima u dobi od 18 do 35 godina.

Polovica grupe uzeli 600 mg ibuprofena dva puta dnevno, maksimalna Preporučena doza u SAD-u iznosi 800 mg četiri puta na dan, u roku od 2 tjedna. Druga polovica je uzeo dummy (placebo) pilule. Uzorci su uzeti prije i poslije testa za usporedbu.

One, koji je bio ibuprofen, bili su više skloni da simptome testisa problema-uključujući i stanje se naziva компенсированным гипогонадизм, koji utječe i na reproduktivno zdravlje, što znači da muškarci imaju manje šanse biti u stanju začeti dijete. To se najčešće javlja kod starijih muškaraca, nego mladi.

Ibuprofen utječe na hipofizu, koja je uključena u proizvodnju muškog spolnog hormona testosterona, kao i druge procese povezane s proizvodnjom spermija.

“Studio povijesnog’

Neki stručnjaci su reagirali na rezultate istraživanja.

Richard Квинтон, MD sa Sveučilišta u Newcastleu u velikoj britaniji i Društva za Endokrinologiju, kaže: “To je važan korak u istraživanju elegantnom stilu, koji objedinjuje klinička i temeljna istraživanja, kako na razini stanice i tkiva, da vidim, da je ibuprofen, opće over-the-counter lijekove protiv bolova, reverzibilni, može ometati proizvodnju testosterona stanicama testisa.”

Do sada, on kaže: “većina upozorenja o ovoj obitelji, protiv bolova bili su usmjereni na ograničavanje dugotrajnog korištenja u starijih osoba, kako bi se spriječilo probavnog trakta, bubrega i srca, nuspojave. Ovo istraživanje bi trebalo dati hranu za misli sportašima koristiti redovito vježba-inducirana boli.”"Studio povijesnog'

Profesor Allan Pacey) na Sveučilištu Sheffield, upozorava: “rezultati pokazuju da korištenje u dugom roku (nekoliko tjedana), da ibuprofen može utjecati na proizvodnju muškog spolnog hormona u testisima. Autori sugeriraju da bi to moglo imati posljedice za zdravlje i za muškarce, jer je poznato, komunikacija između prestanka tih hormona i kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i neplodnost.

“Međutim, sada je spekulativna. Tako da, u ovom trenutku, želio bih ohrabriti muškarce koji trebate uzeti ibuprofen, da i dalje to rade. Međutim, preporučuje se da, ako kod muškaraca (ili žena), morati uzimati više od 3 dana za redom, tada je potrebno da se prvo konzultirati s obiteljskim liječnikom.”

Kevin McEleny, PhD, Britanska Plodnost Društva, kaže: “ova studija Je kratkoročni i наблюдаемыми posljedicama za zdravlje testisa može biti reverzibilna. Nikakav izravan utjecaj na plodnost što je prikazano, no rezultati prvog istraživanja ukazuju na to da on zaslužuje daljnje istraživanje.

“Dugoročno korištenje ibuprofen ima i druge negativne posljedice za zdravlje općenito, da ljudi samo treba uzeti nekoliko tjedana, mjeseci ili godina, ako je liječnik propisao.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *