Jednostavne korake za meku, glatku kožu

Jednostavne korake za meku, glatku kožuTi nikad nisi prestar da čine kožu glatkom, međutim, pri tom, vanjski sloj mekan i fleksibilan, potrajati neko dodatni napor, kao odrasla osoba. Dok možete obratiti pozornost na koži lica i ruku, to je lako previdjeti u ostale dijelove tijela, što može uzrokovati suhoću i hrapavost s vremenom.

Koža može izgubiti svoju mekoću, iz nekoliko razloga: Hladnog zraka i niske vlage, mogu osušiti, i iritacije od proizvoda ili odjeće, može uzrokovati scuffs, poteza, i akne. Osim toga, kao što ste dobili stariji, koža postaje manje znoja i ulja, koja se koristi za.

Par promjene u svoj dnevni njegu kože rutinu može napraviti veliku razliku u tome kako vaša koža izgleda i osjeća. A to je ono što dermatolozi nude.

Ne trljajte prejako.

Možete osjećati dobro, za piling sa spužvom grube ili jedan, ili koristiti piling činjenica, žitarica, sjemenki i drugih sitnih čestica. Ali oni mogu izazvati crvenilo i male pauze na koži, pogotovo ako imate osjetljivu kožu.

“Tijelo se može uočiti da su ove ozljede”, kaže Lejla Tolaymat, md, dermatolog iz Klinike Mayo u gradu Jacksonville, FLORIDA. “Za mnoge ljude, najbolje je koristiti mekanu krpu, rad je ugodan pjene od sapuna ili deterdženta.” Tolaymat također voli ručnici za ruke, jer se može prati redovito, što može spriječiti bakterije od drugih.

Ako grube teksture scrubs ne brinite, u vašoj koži, koji je dobro koristiti kada se govori Temitayo Ogunleye, dr. medicine, profesor dermatologije na klinici Sveučilišta Pennsylvania School of Medicine Перельман.

“Ako ste u potrazi za nešto više luksuznih, može biti ugodno, jednom u tjedan dana ili tako,” kaže ona. “Ali na dnevnoj bazi, pogotovo zimi, kada je koža ima tendenciju da se više suha — preporučujem deterdžentom ili sapunom rješenje.”

Izbjeći mirise i agresivnih kemikalija.Izbjeći mirise i agresivnih kemikalija.

Sapun i sapun za tijelo mogu učiniti da duša miriše, ali postoje kemikalije koje mogu iritirati kožu. Pokušajte promijeniti parfem, ploče ili tekuće sredstvo, i vidjeti ako primijetite razlika, Ogunleye kaže.

Možete također tražiti za tuširanje i sapun za tijelo učinjeno s hidratantne sastojke kao što su biljna ulja ili masti. Sapuni koje glicerin ili vazelin (drugi naziv za studen ulja) također može pomoći da se zapečatiti u vlazi, a ne ono što baca smeće.

Suho i mokro.

Čim se izađe iz tuš, maziti ručnikom, čista i suha. (Nemojte trljati, koji mogu iritirati kožu). Tada, dok je koža još vlažna, nanesite debeli hidratantnu kremu.

Odaberite onaj koji dolazi u banci ili exprimible cijevi, umjesto losiona pumpa boce. “Losione, ponekad sadrže alkohol ili druge sastojke kako bi ih tanji, a krema će biti deblji i pomoći će zapečatiti u vlage u najboljem slučaju,” Tolaymat kaže.

Potražite kreme sa mekom, kemijski piling, kao i mliječna kiselina, ili salicilna kiselina, kaže ona. “Može pomoći ljudima da izgube dio, nego grubo vanjski sloj suhe, mrtve stanice kože.” I ići na onaj koji je bez отдушек i konzervansi, koji mogu iritirati osjetljivu kožu i izazvati crvenilo ili osip.

Ne zaboravite kremu za sunčanje.

Provodite vrijeme na suncu? Zaštititi izloženim dijelovima kože širokog spektra krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom od najmanje 30. Opekline mogu dovesti do toga da koža će se osjećati privremeno suha i gruba.

“UV-zrake sunca mogu oštetiti elastina i kolagena u koži, što može dovesti do njegova tekstura će biti neujednačena,” Tolaymat kaže.

Osim toga, dodaje on, mogu izazvati ljuštenje, grube zakrpe, pod nazivom keratoza actínicas, koje se mogu pretvoriti u rak kože, ako se ne liječe.

Ne temelje se na toniranje od losiona.

Ne zaboravite kremu za sunčanje.

To može biti primamljivo misliti da je losion, dati mu veću mekoću kože. Ali over-the-counter proizvode koji kažu, zategnuti kožu i smanjiti celulit ne rade, Ogunleye kaže, barem ne na duge staze.

“Neke od tih losiona kabinama za donošenje bezobrazan imaju sastojke koji uzrokuju oticanje kože, koja može promijeniti svoj izgled, za sat ili tako,” kaže ona. “Ali to je samo privremeno, i ja obično ne preporučujem trošiti novac na njih.”

Kratke, hladne duše.

Više vremena ćete potrošiti na Tuš ili Kada, Sušilo za kosu, vaša koža će biti poslije. Topla voda također suši kožu više, da zagrijavanje temperature, Ogunleye kaže. Kako omekšati kožu tijekom cijele godine, potrudite se da vaša duša je tako kratak … i kao toplo, — što je prije moguće.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *