Navike Koje Uništavaju Kožu

Navike Koje Uništavaju KožuŽelite tretirati ga kože, tako da izgleda vrlo dobro. Ali neke dnevne rutine, koje se ne mogu razmišljati o tome se može dodati do oštećenja. Čuvati vašu kožu u trag i znati da navike promijeniti.

1. Ne oprati lice prije spavanja.

Poticaj za prijelaz sudoperu to je sasvim razumljivo, pogotovo nakon dugog dana. Ali samo zato što ne možete vidjeti prljavštinu na lice ne znači da ga nema-i, s vremenom, njihova lica će platiti cijenu. “Prljavštine, ulja i nečistoća izgraditi i dovesti do upale i bubrega”, kaže Joshua Zeichner, md, dermatolog u Bolnici Mount Sinai u New Yorku.

Koristite blaga sredstva za ovlaživače zraka, na primjer, glicerin ili biljna ulja, kako bi koža hidratizirana. I ako ne možete dobiti na sudoperu ili jednostavno ne žele, nekoliko zemalja s lica čišćenje rad u žurbi.

2. Pušite.

Nikotin smanjuje protok krvi u koži, što znači da on ne dobiva dovoljno kisika i hranjivih tvari. Kemikalije u duhanske proizvode oštećenja kolagena i elastina, proteina koji daju strukturu kože – kaže dermatolog Yong-Soo Cindy LSA, doktor medicine, Laserske Operacije Kože Centra u New Yorku. “Pušač je koža tanka, dosadno, više naborana i manje sposobni da se liječe”, kaže ona.

Osim toga, godina, bore na usnama, da sadržavati cigarete ili entrecerrando oči, kako bi se izbjeglo dima mogu produbiti linije i dovesti do više bora u tim područjima.

A antioksidansi, poput vitamina a i c, mogu ublažiti neke od oštećenja, jedino непогрешимое rješenje je prestati pušiti zauvijek.

3. Vi žalite za zaštitu od sunca-ili jednostavno skočiti.

Sunce se osjeća dobro u svojoj koži, ali i tu je ultraljubičaste zrake (UV) su štetne. “UV-svjetlosti dovodi do preranog starenja i raka kože,” Zeichner, – kaže on.

I ne samo plaža dana, kada je potrebna zaštita. Sunce može oštetiti kožu, čak i kada je vani hladno ili oblačan na ulici.

Širok spektar SPF blokira zrake UVA i UVB, i drži vas u potpunosti zaštićena. Naći minimum je SPF 30, a ako si vani, plan ponovno primijeniti svakih 2 sata. Pobrinite se da koristite dovoljno: Jedna čajna žličica dovoljno da se lice, uključujući i liniju kosa joj je oko nosa i ispod brade.

4. Postoji mnogo šećera i puno voća i povrća.4. Postoji mnogo šećera i puno voća i povrća.

Neke studije su pokazale da dijeta, teška, na šećer može ubrzati proces starenja. To se tiče slatkiša, palete i sladoled, a škrob u rafiniranih ugljikohidrata, kao što su bijeli kruh i tjestenina. Ugodan na koži dijeta trebala bi se usredotočiti na povrće, voće i cjelovite žitarice.

Istraživanja pokazuju da voće i povrće može pomoći u sprečavanju oštećenja koja mogu dovesti do starenja kože. Proizvoditi i ima antioksidanse koji mogu pomoći u obnovi kože, Bae, kaže.

5. Ti si previše tvrdi u zrnu.

Ako imate zrna veličine Mount Vesuvius piva na tvoje lice, želim te, kreni što je prije moguće. Iskakanje-to nije odgovor, jer to može dovesti do scarring i infekcije.

Što je krema? Benzoyl peroksid i salicilna kiselina su dva liječenje najčešće i učinkovit. Ali imajte na umu da različiti proizvodi imaju različite količine tih sastojaka. Zašto ne postići visoke doze? Ne može se zahtijevati Zeichner, – kaže on. “Istraživanja su pokazala da je 2.5% benzoil peroksid je jednako učinkovit kao i 5% ili 10% tvrđave,” on kaže.

Visoke koncentracije lijeka, što može dovesti do iritacije, pogotovo ako je vaša koža osjetljiva. Možete ostaviti na koži izgledaju još više žestoki, nego prije. Zeichner preporučuje primijeniti 2,5% benzoil peroksid proizvod. Za salicilna kiselina 2%, što je dovoljno mekana, za većinu ljudi, ali ako ustanovite da ste vi gore, spustiti na niže koncentracije.

6. Ljuštiti koža descamativa.6. Ljuštiti koža descamativa.

Vaga i pahuljice su prvi znak suhoće. Unatoč činjenici da je piling uklanja slobodne zakrpe na mjestu, grube obrade, u stvarnosti može razbiti barijeru koja uravnotežuje vlagu u koži, Zeichner, – kaže on.

Tako da umjesto čišćenja daleko, mirno suhoća s hidratacije na licu mjesta. Miris, bez losione i kreme, ovlaživači, kao što su glicerin, dimethicone, vazelin, i butters, kao što su kakao i Shea brzo upija i ostavlja kožu bez sjaja, ali ne i masna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *